AIKIDO

YAMAGATA RYU Leeuwarden


Vrede als Levenskunst is een medicijnn voor een zieke wereld. Er is kwaad en onrust in de wereld omdat de mensen zijn vergeten dat alle dingen voortkomen uit één bron. Keer terug naar die bron, en laat alle zelfzuchtige gedachten en onbeduidende voorkeur of tegenzin varen. Wie van niets bezeten is, bezit alles.

O'Sensei Morihei Ueshida, vertaald door Ad van Dun


irimi nage

Tijdens de zomerschool in het jaar 2003 te Maastricht - geleid door John Stevens Sensei - mocht ik na jarenlange oefening eindelijk de zwarte band behalen.
Op deze manier wil ik iedereen bedanken die met me heeft getrained tijdens de deze jaren. Speciale dank gaat uit naar al mijn leraren gedurende die periode, doch speciaal Isaac Reawaruw die me ook de diepere waarden van de Aikido heeft geleerd.

.
Tijdens deze zomerschool behaalden we de voorpagina van Dagblad De Limburger.

Dagblad de Limburger 24 juli 2003
Een paar duizend slagen in de lucht met een zwaard en met een stok. Veertig beoefenaars van aikido (oosterse vechtsport) doen dat deze week dagelijks op de Sint Pietersberg tijdens hun jaarlijkse zomerschool. Al om zeven uur s'morgens richten ze zich een uur lang naar de zon om tekeer te gaan. "Zon is voor ons een bron van energie en groetere kracht", zegt aikido-beoefenaar Paul de Gruiter uit Schin op Geul. "Je moet doorbijten om de reeks vol te maken", zegt De Gruiter. (foto Arnaud N16:00 28.07.2003ilwik/DDL)
Links:
YAMAGATA RYU
ARN
De Belgen
De Amerikanen terug